Агенцията за сигурност на Израел Шин Бет твърди, че е осуетила планове

...
Агенцията за сигурност на Израел Шин Бет твърди, че е осуетила планове
Коментари Харесай

Израел е осуетил опит за атентат срещу Бен Гвир

Агенцията за сигурност на Израел  " Шин Бет "  твърди, че е осуетила проекти на клетка от палестинци и арабски израелци , които са работили за осъществяване на терористични офанзиви в Израел и на Западния бря, в това число против министъра на националната сигурност Итамар Бен Гвир, написа Times of Israel.

Седем арабски израелци и четирима палестинци от Западния бряг бяха задържани за заговора.

Според " Шин Бет " клетката е възнамерявала офанзиви против бази на израелската армия и други чувствителни обекти, в това число летище Бен Гурион и държавния комплекс в Йерусалим.

Клетката също възнамерявала да извърши нахлуване в селището Кирят Арба на Западния бряг. " В тази рамка даже имаше желание да бъде погубен министърът на националната сигурност Итамар Бен Гвир, като се достави с ракета РПГ, с цел да извърши офанзивата ", споделя " Шин Бет ".

Агенцията споделя, че клетката също се е опитвала да отвлече бойци на израелската войска.

Според " Шин Бет "  клетката е възнамерявала да наеме имот земя в Рахат в Южен Израел или регион на Западния бряг, за да сътвори фабрика с под земята комплекс, където щяли да създават оръжия и ще образоват личен състав.

Агенцията споделя, че членовете на клетката са работили, с цел да се свържат с чиновници на " Хамас " в линията Газа, с цел да получат финансиране и указания. Най-малко един от палестинските арестувани е бил в контакт с сътрудник на " Хамас " в Газа, който е предложил финансиране за офанзиви в Израел, споделя " Шин Бет ".

Днес бяха повдигнати обвинявания в окръжния съд на Беершеба против 10 от обвинените.
 Нетаняху: Израел има законното право да се пази от Иран
Нетаняху: Израел има законното право да се пази от Иран

Ескалация на напрежението в Близкия изток
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР